Met een Uber racen we met een noodgang naar Buenos Aires. Het is een wonder dat we heelhuids de taxi uitstappen, maar we zijn er. En wat heerlijk, het is precies waar we ons op verheugden. IMG_5650Om de hoek van ons appartement zit een hippe koffietent. Binnen twee dagen weten ze welke smaak espresso we het lekkerst vinden en hoe we ons ontbijt willen. We wonen de komende weken in Palermo Hollywood. Een wijk waar expats, welgestelde jonge Argentijnen en veel honden wonen. Geen straathonden, maar modieuze windhonden. Het is hier een trent om meerdere honden als huisdier te hebben en die niet zelf uit te laten. Het gebeurt vaak dat we 1 persoon tien honden zien uitlaten , en dat zonder dat de riemen in de knoop gaan! Helaas is het nog niet gebruikelijk om de hondenpoep op te ruimen.

Buenos Aires is een stad met veel gezichten. We zien veel armoede, zwervers en hele gezinnen die op straat wonen. In de tijd dat wij er zijn wordt er in het centrum veel gedemonstreerd. Meer geld voor gezondheidszorg en onderwijs is hard nodig, ook wordt er geprotesteerd voor vrouwenrechten en de taxichauffeurs protesteren tegen Uber. ledere donderdag loopt een kleine groep “dwaze moeders’’ rondjes op Playa de Mayo om aandacht te vragen voor hun tijdens de dictatuur verdwenen kinderen.

In de spaarzame vrije tijd die we naast de Spaanse les hebben, verkennen we vooral te voet de stad. Spaans leren valt tegen, maar we ontmoeten leuke mensen en genieten van het stadsleven.

Na drie weken is het de hoogste tijd om verder te reizen. Wanneer we arriveren op ‘de camping’ waar A3 staat, staan nog 3 andere overlanders. Het is erg gezellig en we bespreken onder het genot van een IPA onze reisplannen.  Cris, de eigenaar van de camping (eigenlijk een groot verhuurbedrijf voor campers om rond te reizen in Argentinië) geeft een erg inspirerende ‘workshop’ over de beste routes in Patagonia, we staan te trappelen om te gaan. De kou en de harde wind zouden wel eens een sfeerbreker kunnen worden dus wordt onze winterkleding van het dak gehaald en scoren nog snel een extra deken. En wat ons de afgelopen 4 weken niet geluk is, lukt vandaag wel. Onze gasfles wordt bijgevuld! Al met al een topdag. We slapen als vanouds als een roos in ons eigen huis, maar dat kan ook door het bier komen.

Nu op naar de pinguïns!

IMG_5736IMG_0883IMG_0881IMG_0879

9 Replies to “Buenos Aires”

  1. Ha Clau,

   Superleuk dat je via de blog met ons meereist! Via deze weg ‘feliz navidad’ en blijf vooral met ons meereizen en reageren. Liefs Vincent & Annelies

   Like

  1. Ha die jaqc,

   Ook vanuit een winderig Argentinië voor en de familie een “feliz navida”. We genieten van je reacties op onze blog. Ga daar mee door.
   Annelies en vincent

   Like

 1. Hi Folks
  En dank je voor alweer een aanvurend bericht uit het cosmopolitische Buenos Aires waar het verschil
  Tussen de Rijk en Arm helaas vrij schrijnend is.
  De moeders hebben ons zeer geroerd……
  De Giga Begraafplaats midden in de stad boordevol
  Monumentale praalgraven was ook impressive.
  Jullie op Spaanse les?
  Wij waren er op dansles!
  Heeft – besides fun – niks opgeleverd zogezegd zijn we geen stap verder gekomen!
  Heb je daar BOHEMIAN RHAPSODY gezien?
  Top film.kaskraker van eerste orde.
  Wij gingen 2 keer.

  Alors,
  Ga voort met dezelfde dynamiek en houdt ons op de hoogte!
  Je berichten geven energie…
  Veel groeten
  Tineke & Eugene de By & zonen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Beste familie de By,

   We genieten van de mooie en poëtische reacties op onze blog. Elke keer wachten we met smart op de volgende. Het salsadansen hebben we overgeslagen. Spaanse les was al intensief genoeg en heeft nog niet echt iets opgeleverd.
   Na een heftig jaar is er eindelijk iets meer rust voor de familie de By. Hopelijk houdt dat een tijdje aan.

   Wij wensen de gehele familie de By een “Feliz Navidad” (toch iets geleerd bij de Spaanse les) en geniet van Marbella en van elkaar

   Groeten,
   Annelies & Vincent

   Like

  1. Beste carin, wat leuk om via de blog contact te hebben en reageert. Ga daar vooral mee door.
   “Feliz Navidad”
   Annelies en vincent

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: